loading ...
loading ...

Woonhuizen_VK+VJ

Het project betreft twee BEN (bijna energie neutraal) woningen, in halfopen bebouwing, die worden gerealiseerd in houtskeletbouw. Het woonprogramma is in beide woningen naar functie verdeeld over de drie bouwlagen; zijnde een kelder, de gelijkvloers en een verdieping. De woningen zijn voorzien van een plat dak. Op de verdieping bevinden zich de meer private deel van het programma zoals de slaapkamers en de badkamer. Op de gelijkvloers ligt het meer publieke deel van het programma zoals de keuken en de living. In de kelder liggen de hobby/ werkruimtes en is er plaats voor de bergingen en technische ruimtes.

Aan de voorzijde hebben de beide woningen een gesloten karakter. Aan de achterzijde opent de woning zich naar het landschap. In de voorgevel worden de raamopeningen van de inkom naar binnen getrokken in het volume, terwijl in de achtergevel de gevel over de volledige breedte wordt opengetrokken. De voorgevel ligt op het westen en de achtergevel ligt op het oosten. Dit betekent dat de linker woning meer in de schaduw staat van de rechter woning. Om meer daglicht en zon te laten binnendringen in de leefruimtes aan de achterzijde van de linker woning is de achtergevel op de gelijkvloers ter plaatse van de keuken naar binnen geplooid. Op de verdieping wordt dit nogmaals herhaald. Hierdoor ontstaat er op 3 meter uit de perceelgrens tussen de twee woningen een extra zijgevel waarlangs niet allen het daglicht kan binnen treden, maar er ook effectief direct zonlicht kan binnentreden. Dit laatste is voor energiezuinige woning van groot belang in de koudere periode van het jaar. Uiteraard zal met behulp van buitenzonwering de zon buiten gehouden worden in de warmste tijd van het jaar. Om ervoor te zorgen dat de zon ook werkelijk in de koudere periodes van het jaar binnen kan treden is het dak boven de living van de rechter woning uitgevoerd als een hellend dak die afloopt richting de linker woning.

In de rechter woning wordt in de kelder een atelier gerealiseerd. Om daglicht in het atelier te kunnen krijgen wordt een patio-terras gemaakt die gekoppeld is aan het atelier. Deze patio ontsloten via de tuin, waarbij de trap in de richting van de zon afzakt naar het lager gelegen terras. Naast de trap worden getrapte plantvakken gemaakt. Dit heeft tevens als voordeel dat de patio zich opent naar de tuin en dat de patio ook een groen karakter heeft.

00_GG-005

Appartementen_GG

In uitvoering, Nieuwbouw
2016 -
EMG_007

Woonhuizen_EMG

In uitvoering, Nieuwbouw
2017 -
GsH_001

Woonhuis_GsH

Gerealiseerd, Verbouwing
PS_003

Woonhuis_PS

In uitvoering, Nieuwbouw
2016 -
JS_001

Woonhuis_JS

Ontwerp, Verbouwing
2018 -
AV-bi_006

Huisartsen Praktijk_AV

Gerealiseerd, Interieur, Verbouwing
2015-2018
BB_001

Woonhuis_BB

Gerealiseerd, Nieuwbouw
2015 - 2018
VDH_002

Woonhuizen_VK+VJ

Gerealiseerd, Nieuwbouw
2014 - 2016
VERBOUW_004

Verbouwing_SCHS

Gerealiseerd, Verbouwing
2015 - 2017
NIEUWBOUW_003

Woonhuis_JR

Gerealiseerd, Nieuwbouw
2014 - 2018
SONY DSC

Beursstand_POXX

Gerealiseerd, Interieur
2013 - 2013
SONY DSC

Huisartsen Praktijk_DAM

Gerealiseerd, Interieur, Verbouwing
2013 - 2014
DP_003

Woonhuis_DP

Gerealiseerd, Nieuwbouw
2011 -
SONY DSC

Woonhuis_SVDB

Gerealiseerd, Nieuwbouw
2008-2009
CB_002

Woonhuis_CB

Gerealiseerd, Nieuwbouw
2005 - 2006
Back To Top